ASAL CATUABA

POKOK CATUABACatuaba adalah sejenis pokok kecil yang tumbuh di utara Brazil. Semasa musim berbunga, ia kembang dengan bunga berwarna kuning dan oren. Dalam catatan sejarah silam untuk perubatan herba, kulit pokok Catuaba lazim digunakan sebagai sumber untuk kekuatan dan kesihatan badan. Puak India Tupi Amazon mempunyai tabiat mengunyah kulit pokok Catuaba semasa memburu bagi meringankan keletihan mental dan fizikal malah mencegah mengantuk. Catuaba juga boleh merawat keletihan dan kelemahan umum serta kebimbangan dan daya ingatan yang lemah.

Catuaba adalah sejenis tumbuhan afrodisiak (penggalak keupayaan seksual) yang paling terkenal berasal dari Lembah Amazon Brazil. Puak Indian Tupy yang tinggal di situ telah menemui keajaiban ekstrak tumbuhan Catuaba yang boleh menggalakkan pembesaran organ seks lelaki. Sebab itulah mereka mempunyai zakar yang besar, panjang dan kuat hingga mendatangkan irihati kepada semua kaum lelaki di dunia ini. Puak Indian Tupy telah mengamalkan memakan ekstrak Catuaba sejak zaman nenek moyang mereka. Lelaki Tupy mempunyai zakar purata 20 cm (8 inci).

Makmal Negara Brazil dan Makmal Sains Reproduktif Universiti HAVARD, AS telah menjalankan kajian dan mendapati tiada sebarang kesan sampingan pengambilan ekstrak Catuaba.

CATUABA adalah Herbal Supplement Kesihatan Lelaki 100% Asli, Halal &dan mendapatkan Kelulusan Kementerian Kesehatan Malaysia KKM .
Dijamin aman ,Antara kelulusan untuk produk CATUABA yang didapatkan nya :

– Disahkan HALAL
– Diluluskan KKM : KKM No:(50) dlm.KKM-163/s/25 jld.163
– Diproses di kilang berstatus GMP
– ISO Certified

*Fungsi Penyegaran Fisiologi Yang Semulajadi

Catuaba bisa menyegarkan dan membaiki fungsi fisiologi lelaki dalam lingkungan umur pertengahan. Ia juga boleh mencegah bermacam penyakit kemerosotan fungsi yang senang terjadi sewaktu menopause lelaki selain memulihkan kecergasan kepada tempoh muda.


*Menggalakkan Penyembuhan

Kulit pokok Catuaba boleh mencegah individu-individu daripada rasa gelisah dan membantu mengatasi kealpaan dan nyanyuk. Orang yang mengambil CATUABA ini telah mengatakan bahawa mereka berasa lebih tenang dan bertenaga. Catuaba juga bertindak sebagai perangsang sistem saraf dan membantu ke atas kemurungan. CATUABA ini dapat melegakan kesakitan saraf serta membantu ke atas insomnia.

*Tidak Toksik

Manfaat manfaat yang lain ialah sifat kulit pokok Catuaba yang tidak toksik seperti minyak aromatik, tanin dan alkaloid. Catuaba tidak ada kesan sampingan kerana unsur-unsurnya yang bukan toksik.

*Sebatian Anti-Bakteria

Para penyelidik di Jepun mendapati bahawa kulit pokok Catuaba mengandungi sebatian anti-bakteria. Dalam kajian mereka, tikus telah disuntik dos E.Coli yang tinggi sekali dengan Catuaba. Catuaba dibuktikan telah melindungi tikus dari jangkitan bakteria.

*Sebatian Antiviral

Para penyelidik di Jepun juga telah mendapati bahawa Catuaba mengandungi sebatian antiviral.

Bahan utama
=========
Catuaba
Saw Palmetto
Cordyceps
Pumpkin Seed Extract
Peasc Fruit
Apple Powder
Tribulus Terestris
Honey Goat
Fructose

Cara makan Catuaba Malaysia:

1. 1/2 sachet untuk pertama kali makan.(kalau sudah biasa baru 1sachet)

2. SEKALI makan untuk waktu 3 hari.

3. Waktu makan 2 jam sebelum ‘game’

4. letak setengah sachet Catuaba ke bawah lidah dan biarkan selama 20-30detik dan kemudian telan. Minum air putih sedikit.

5. Selepas makan CATUABA elakkan minum teh,rokok dan air kelapa muda selama 2jam saja.


*MANFAAT KOSUMSI CATUABA*
---------------------------------------------

1. Membantu Menggalakkan pembesaran senjata lelaki menjadi lebih besar dan panjang dengan keupayaan bertarung yang kuat. (masalah ukuran kecil)

2. Membantu Memberikan lelaki badan yang lebih kuat, sihat dan bertenaga.

3. Membantu Mencegah pancutan cepat sewaktu bertarung, senjata suami menjadi lebih KERAS dan lebih TAHAN LAMA untuk memberi kepuasan yang maximum kepada isteri. (masalah suami pancut cepat, isteri ngak puas)

4. Membantu Menseimbangkan hormon tubuh manusia dan menggalakan rembesan hormon lelaki.

5. Membantu Menggalakan peredaran darah dan mencegah penyakit kardiovaskular

6. Membantu Merawat masalah kencing ngak teratur dan selalu kencing waktu malam.

7. Membantu Meningkatkan sistem imunisasi badan

8. Membantu Memperbaiki masalah kecapekan dan pikiran

9. Membantu Melancarkan perjalanan darah dan memperbaiki sistem saraf.

10. Membantu Menguatkan daya ingatan walaupon sudah tua.


Awards/PENGHARGAAN:

Officially Authorized For Distribution by: USA Federation
Officially Certified GMP
Officially Certified HALAL
Officially AJL MOU Signed 01/02/2009
International Quality Award 2011 – Beauty & Healthcare Company
* Disahkan HALAL
* Diluluskan KKM : KKM No:(50) dlm.KKM-163/s/25 jld.163
* Diproses di kilang berstatus GMP
* ISO Certified
* HACCP Certified

1 comment: